Условни присъди за двама, причинили смърт на пътя в Кочериново

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пенка Братанова, призна двама подсъдими за виновни в това, че на 11.09.2019 г. на ул. “Антон Иванов” в гр. Кочериново, нарушавайки правилата за движение по пътищата по ЗДвП и при условията на независимо съпричинителство, по непредпазливост са причинили смъртта на И.П. от Благоевград.
Съдът налага на подсъдимия Е.К. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, като отлага изпълнението му за изпитателен срок от 5 години, както и наказание „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 3 години, а на подсъдимия В.Я. наказания „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 1 година.
Окръжен съд – Кюстендил признава подсъдимия Е.М. (на 26 години) за виновен в това, че управлявайки лек автомобил „Мерцедес“, е нарушил правилата за движение по пътищата.
Съдът признава подсъдимия В.Я. (на 56 години) за виновен в това, че управлявайки лек автомобил „Опел Агила”, също е нарушил правила за движение по пътищата. Присъдата може да се обжалва или протестира пред Софийския апелативен съд с въззивна жалба или въззивен протест в 15-дневен срок.