Thursday, May 9, 2024
HomeСпортФутболистите на „Подгорец” победиха „Беласица-08” като гости с 3:1, Маестрото реализира дузпа

Футболистите на „Подгорец” победиха „Беласица-08” като гости с 3:1, Маестрото реализира дузпа

Доста оспорвано премина мачът от 11-ия кръг за първенството на областната група „Струма-2” между отборите на „Беласица-08” и „Подгорец” (Коларово). Футболистите на домакините бяха нахъсани да спечелят този мач и бяха близо до целта си, но само през първата част на двубоя. В 20-ата минута Георги Велков от отбора на „Беласица-08” изправи привържениците на крака, отбелязвайки красиво попадение за 1:0. Натискът на домакините беше осезателен и на четири пъти Николай Николов изскочи сам срещу вратаря на гостите, но не успя да го простреля. От отбора на „Подгорец” пропуски направиха Петьо Динков, Методи Стоименов-Гелс и Щерю Димитров-Ромарио.
След почивката явно силите на футболистите на домакините се бяха изцедили и пълен господар на терена бяха тези от Коларово. В 51-вата минута Петьо Динков-Маестрото в познат стил за любителите на футбола от региона след самостоятелен пробив навърза четирима от отбора на домакините и изпрати топката в мрежата на Милен Пройков за 1:1. Седем минути по-късно Боби Яков бе спънат в наказателното поле на домакините и главният съдия отсъди дузпа, която Маестрото превърна в гол за 1:2. Третото и последно попадение за отбора на „Подгорец” бе дело на Боби Яков, който се възползва от избита топка от вратаря Милен Пройков от краката му и той го наказа за 1:3. Нови пропуски за отбора на гостуващия тим направиха Маестрото, Ромарио и Андон Мицков.
След мача капитанът на „Подгорец” Илиян Златков сподели, че само невероятните намеси на вратаря на „Беласица-08” Милен Пройков са причина да не победят като гости домакините с доста по-убедителна разлика. „В интерес на истината трябва да признаем, че през първата част на срещата отборът, който диктуваше играта на терена, бе този на „Беласица-08”. След почивката тотално надиграхме отбора на домакините и според мен най-добрият вратар в нашата група Милен Пройков спаси от катастрофа домакините. В събота, 1 декември, трябваше да изиграем отложения мач в Самуилово срещу местния „Калабак”, но срещата ще остане за пролетта, защото всички ще присъстваме на сватбата на нашия колега Димитър Ичев”, допълни Илиян Златков.
Кирил Стамчев от отбора на „Беласица-08” заяви, че неговите колеги са изиграли изключително силно първо полувреме и тогава невероятните пропуски най-вече на Николай Николов са лишили отбора от спечелване на двубоя още през първото полувреме, когато са имали достатъчно сили за силна игра. След това вече се е стигнало до загуба поради далеч по-добра и по-свежа игра от страна на лидера в групата – „Подгорец” (Коларово).

RELATED ARTICLES

Most Popular