Friday, May 10, 2024
HomeРегионБобов долШепа народ  учредиха „Възраждане” в Дупница (ОБНОВЕНА)

Шепа народ  учредиха „Възраждане” в Дупница (ОБНОВЕНА)

Партията на К.  Костадинов „спусна” за водач роденият в Добрич и живеещ от 20 год. в Лондон Д. Димчев

 

Едва 17 души се събраха на учредяването на партия „Възраждане” в Дупница. Снимка с лидера на формацията бе публикувана в социалните мрежи. Прави впечатление, че сред присъстващите няма познати и изявени лица от града. Единственото изключение е Мария Иванова. Доскоро, дамата бе член на БСП и яростен защитник на политиката, водена от Корнелия Нинова. Впоследствие червената активистка смени политическата си ориентация и се отдаде на Костадин Костадинов.

Малобройната група от присъстващи на учредяването не учуди дупничани. Ден преди това стана ясно, че за водач на листата в предстоящите избори е „спуснат” Димчо Димчев. Роденият в Добрич Димчев е напълно чужд за хората от региона.

На изборите през април 2021 г. той е бил начело на листата в Силистра. В своята визитка е посочил, че е родом от Добрич, но е живял също в Силистра, както и в село Главан, което е  на няколко километра от румънската граница.

Завършил е средно специално образование в Икономическия техникум на град Добрич. Той е младши лейтенант от запаса. От октомври 2000 г. Димчо Димчев живее във Великобритания. Последните 7 години работи в агенция за недвижими имоти в северен Лондон. Той е един от координаторите и администраторите на “Мрежата на изборните доброволци за Великобритания”.

Новината бе приета скептично от симпатизантите на Костадинов в област Кюстендил, тъй като Димчев е напълно непознато лице, още повече, че живее извън страната. „В няколко поредни избора, водач беше съдийката Румяна Ченалова, чиято фигура е доста противоречива за обществеността. Сега пък начело застава човек, който освен  че никой не познава, дори не живее в страната през последните 20-сет години. Избирателите настояват за познати лица. Хора които знаят проблемите на региона и ще отстояват интересите на областта. Симпатизантите на нашата партия са родолюбиви, искат си местни и известни лидери, а този човек е чужденец в пълния смисъл на думата ”, коментират от средите на „Възраждане”.  Пред симпатизантите Костадинов е оправдал избора на Димчев с факта, че до момента не е имало работеща структура в областта.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular