Friday, May 10, 2024
HomeРегионБлагоевград62% от родителите в Благоевградско са съгласни децата да бъдат тествани

62% от родителите в Благоевградско са съгласни децата да бъдат тествани

Близо шестдесет и два процента от родителите на ученици от първи до четвърти клас са съгласни децата да бъдат тествани, обобщи за БТА началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) в Благоевград Ивайло Златанов. Казано с други думи – от 11 хиляди ученици в начален етап родителите на близо 6900 са дали съгласие да се обучават в присъствена дневна форма, посочи Златанов.
Сравнително висок е процентът в по-големите градове на родители, дали съгласие учениците да се върнат в клас. В някои малки населени места обаче отказът е категоричен, обобщи началникът на РУО-Благоевград.
В общо 93 училища, включително три центъра за специална образователна подкрепа в Благоевград, Долно Драглище и Гоце Делчев, децата ще се върнат отново в клас. Част директорите на училища правят организация, така че малките ученици да се върнат към присъствена форма на обучение, други ще направят необходимото от четвъртък, каза още Ивайло Златанов. В събота в РУО-Благоевград са получени близо 19 хиляди щадящи теста. Те вече са разпределени и доставени до съответните училища.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Абсолютни лъжи и манипулации! Не 62 а два процента малоумници са съгласни децата им да са опитни мишки.

Comments are closed.

Most Popular