Община Дупница става собственик на още една постройка на “Дупница Табак”, администрацията на бившата „Тютюнева промишленост” сменя собственика си заради 215 000 лв. дълг

Административната сграда на бившето предприятие ще бъде предоставена на общината

Сградата е запорирана от НАП, откъдето ще стане прехвърлянето й

 

Община Дупница ще стане собственик на още една постройка на “Дупница Табак” (бившето предприятие „Тютюнева промишленост”). В сряда е стартирала процедура по прехвърляне на втора сграда от “Дупница Табак” във владение на община Дупница. Заради задължения в размер на 215 000 лева на фирмата, административната сграда на “Яхиновско шосе” до края на годината ще смени собственика си. Сградата е запорирана от НАП, откъдето ще стане прехвърлянето й.

„До края на годината трябва да сме влезли във владение на сградата. Тя е в добро състояние и не е проблем при желание от инвеститори да бъде наета. Що се отнася до съседната сграда, която придобихме по-рано, в момента водим разговори за закупуването й с компания. Ако решат окончателно да я купят, за да реализират инвестиционното си намерение, тогава ще бъде внесено за разглеждане на сесия на Общински съвет – Дупница”, обясни зам.-кметът по икономическите въпроси Олга Китанова.