Wednesday, May 8, 2024
HomeСпорт„Рилски спортист” с единия крак аут от Купата след 86:98 от „Академик”...

„Рилски спортист” с единия крак аут от Купата след 86:98 от „Академик” (Пд) насред Самоков

Носителят на националния трофей „Рилски спортист” е на път да се прости с участието си в турнира за Купата, след като падна шокиращо с 86:98 от амбициозния състав на „Академик” (Пд). Самоковци бяха сочени за фаворити преди срещата, но вдъхновената игра на съперника почти им отряза пътя към финала. Това може да стане факт единствено при успех на Йордан Бозов и компания с 13 или повече точки на реванша утре под тепетата.

Домакините, които са втори в първенството и газят наред в Балканската лига, бяха шокирани от силното начало на пловдивчани. Момчетата на Людмил Хаджисотиров така и не можаха да се противопоставят на опонента си, като губеха на почивката с 42:54.

Силни изяви на Дерек Райт и Димитър Маринчешки след антракта доближиха „скиорите” само на 2 пункта от противника при 66:68, но точната стрелба от разстояние на гостите (включваща 16 тройки) не остави шанс на баскетболистите на „Рилецо”.

За публиката в залата остана утехата, че видя отново бившия си любимец Александър Груев. 34-годишният гард, който подписа с „Академик” преди седмица, влезе като резерва и за 23 минути на паркета блесна с 12 точки и 3 асистенции. Екскадрите на „Рилски спортист” Станислав Ваклинов и Адриян Секулов също записаха някоя и друга минута игра.

RELATED ARTICLES

Most Popular