Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионБлагоевградСъветници поискаха оставката на управителя на онкоболницата д-р Георгиев в Благоевград, спасиха...

Съветници поискаха оставката на управителя на онкоболницата д-р Георгиев в Благоевград, спасиха синята зона

На извънредна сесия да се предложи свикването на местен референдум за запазване на тракийското селище Скаптопара, открито от археолозите край село Покровник. Това предложи на ОбС сесия в Благоевград съветникът Сашо Милчев.

Целта е да бъдат обявени за недвижим паметник на културата с местно или национално значение, което ще доведе до развитие на културно-историческия туризъм на територията на община Благоевград. Предложението е и в подкрепа на организирана от инициативен комитет подписка на жители на Благоевград.
Дебати предизвика годишният финансов отчет на „Специализирана болница за активно лечение по онкология “Св. Мина” ЕООД. Бяха направени изказвания относно искане на оставката на управителя – д-р Георги Георгиев, опасения от запориране на сметките на лечебното заведение поради натрупани огромни задължения към доставчиците на лекарствени препарати, както и предложения за евентуалната възможност за включване на другите общини, ползващи се от услугите на болницата, в нейната издръжка. Финансовият отчет и баланс за 2017 година на „Общински футболен клуб Пирин” ЕООД бе отхвърлен. Най-подробно бе разискван и отчетът на общинско търговско дружество „Паркинги и гаражи – Благоевград” ЕООД.
Имаше изказвания за премахмане на „синя зона“. Мнозинството от общинските съветници обаче се обедини около становището, в противен случай би настъпил истински хаос.

RELATED ARTICLES

Most Popular