Thursday, May 9, 2024
HomeРегионБлагоевградБлагоевградчани в шок от новината за задържания 22-годишен педофил

Благоевградчани в шок от новината за задържания 22-годишен педофил

Танцьорът Георги Н. остава в ареста с най-тежката мярка за неотклонение

Благоевград е в шок от новината за задържания 22-годишен танцьор и сервитьор Георги Н., срещу който има подадени жалби за педофилия, предаде Focus.

В началото на седмицата стана ясно, че младият мъж е задържан, след като родители подали жалба в полицията, че техният 13-годишен син е изнудван с порноснимки от мъж, с когото се запознали в социалната мрежа.

Мъжът използвал фалшив профил. По-късно си уредил среща с детето, на която го принудил да му направи голи снимки и го опипвал.

Телефонът на 22-годишния мъж е иззет, като в него са били открити множество порноснимки на деца.

Познати на момчето коментираха, че всички са потресени от новината за случилото се. Казват, че Георги е бил добро момче, учил е в една от елитните благоевградски гимназии. Танцьор е в самодейната група на баща си.

Не е имало признаци, които да подскажат, че 22-годишния мъж има проблеми, още повече свързани с това, за което е задържан.

Под ръководството на Районната прокуратура в Благоевград се води разследване по случая. „22-годишен мъж е задържан в рамките на разследване на три престъпления – изнасилване на момче, ненавършило 14 години, включването му в порнографско представление чрез принуда и разпространение на порнографски материал с участието на лице, ненавършило 16 години.

Разследването се води под ръководството на Районната прокуратура в Благоевград.

Установено е, че действията са извършени на 23 юни в апартамент в Благоевград. Разпитан е очевидец на извършените престъпления.

След събиране на достатъчно доказателства с постановление на прокурор в качеството на обвиняем е привлечен 22-годишният мъж. Съдът е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице“, се казва в съобщението от пресцентъра на РП-Благоевград.

Мярката за неотклонение е определена на заседание в сряда, 28 юни, от съдия Гергана Симеонова. Делото се гледа при закрити врати.Действията по разследването продължават.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular