Как ще изглежда „Марек” през пролетния полусезон?

Даниел Георгиев (вдясно) ще играе в „Рилски спортист” през пролетта.
  • Трима основни футболисти напуснаха „Бончук” през зимната пауза, докато в Дупница акостираха същият брой нови играчи

Краят на зимната пауза свърши и е време за футбол с марка Югозападна трета лига. В първия си официален двубой за 2020 година „Марек” приема „Чавдар” (Етрополе).
След края на есенния дял дупнишкият клуб заема 14-ата позиция в класирането с 15 точки и голова разлика 18:36. Съперникът на тима от Дупница е три места по-нагоре в таблицата с актив от 17 пункта. Това означава, че при победа марекчани ще успеят да изпреварят отбора от Етрополе и да направят важна крачка към оставането си в групата.
Малко преди края на 2019 година „Марек” беше напуснат от двама титуляри и ключови играчи. Капитанът Росен Йорданов и бекът Евгени Гроздин отидоха във ФК „Кюстендил”, където ще взимат по-високи месечни възнаграждения, отколкото на стадион „Бончук”. Само преди няколко дни още един от основните състезатели си тръгна от Дупница. Става въпрос Даниел Георгиев, който прие офертата на „Рилски спортист” и през пролетта ще играе в Самоков. Той дори взе капитанската лента след напускането на Росен Йорданов. Освен него на стадион „Искър” ще играе и Еньо Кръстовчев, който напусна „Марек” още преди края на първия полусезон.
На стадион „Бончук” все пак акостираха няколко нови футболисти. Юношата на „Левски” Иван Калайджийски, който е родом от Кочериново, и Николай Николов, играл за последно в „Монтана”, подсилиха „Марек”. Колумбиецът Хуан Давид Торо Аривас пък пристигна от „Пирин” (Разлог) и ще оперира по целия ляв фланг. Добрата новина за дупничани е и оставането на Веселин Любомиров, който беше решил да потърси късмета си в Италия, но в крайна сметка остава.
Двубоят ще бъде и първият официален за Светослав Георгиев като старши треньор на „Марек”. Както е известно, Цветан Видински беше избран за президент на клуба и няма право да води отбора.
Как ще изглеждат дупничани без напусналите основни футболисти и новодошлите? Отговорът ще бъде даден в събота от 14 часа на стадион „Бончук”.