Thursday, May 9, 2024
HomeРегионРадомирКметът осигури празничен обяд в Дома за стари хора в Радомир

Кметът осигури празничен обяд в Дома за стари хора в Радомир

Кметът на Радомир Пламен Алексиев осигури със свои лични средства агнешкото месо за празничния великденски обяд в Дома за стари хора “Свети Иван Рилски” в града.

Директорът на социалния дом Донка Ваклинова изпрати специално благодарствено писмо до Пламен Алексиев от името на възрастните хора, настанени там, с което се изказва благодарност за проявената от него щедрост, човешка отзивчивост и благотворителност.

“Пожелаваме Ви да запазите своята вяра в доброто и да я предавате на всички около Вас, за да се случват в живота ни малки, но реални чудеса”, завършва благодарственото си писмо Ваклинова.

В продължение на години Домът за стари хора “Свети Иван Рилски” в Радомир е от трите еталонни държавни домове в България. Оценка 4,95 от възможно най-високата 5, е получил домът от Агенцията за социално подпомагане, на база комплексно изследване на всички показатели. Домът има капацитет от 150 места, които са заети на 100%. На разположение на обитателите му са психолог, медицинска сестра, санитари, фризьор. Възрастните хора имат още модерна телевизия, интернет, DVD, помощни медицински изделия, храна за диабетици, осигурени шивашки услуги и др. В дома са настанени хора от цяла България. Със съдействието на местната власт в Радомир, в двора на дома са направени нови пейки и беседки за отдих на възрастните хора, както и нова алея, водеща към него.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular