Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионКюстендилКъде си, вярна ти любов народна? За пореден път кюстендилци викаха "оставка"...

Къде си, вярна ти любов народна? За пореден път кюстендилци викаха “оставка” под прозорците на кмета Паунов

Обявиха, че спират да плащат данъци

 

Пореден протест на граждани съпътстваше сесията на Общинския съвет (ОбС) в Кюстендил. Над 50 недоволни жители на община Кюстендил отново се събраха пред сградата на общинската администрация, за да изразят несъгласието си с драстично увеличените размери на местните данъци и такси. Полиция пазеше на входа на сградата и по подстъпите в парка, охраняваха се и коридорите на Общината.

Преди началото на заседанието, общински съветници, които не са подкрепили предложението за вдигането на размера на налозите, взето в края на миналата година, се срещнаха с протестиращите, за да им обяснят, че на този етап решението на съветниците не може да бъде прегласувано и ще остане валидно за настоящата година. Протестиращите заявиха, че ще призоват местните да не плащат данъците и таксите за 2023 година, а само тези за моторно-превозните средства, за да могат да използват автомобилите си, съобщи БТА.

Излъчени от протеста жители на общината бяха допуснати да присъстват на заседанието на ОбС, но там бяха призовани да изчакат края му, за да бъде отговорено на въпросите им.

По време на сесията, кметът на общината Петър Паунов посочи, че на въпросите на участниците в протеста вече е отговорено по време на организирана от Общината дискусия през миналата седмица. Той посочи още, че е ясно, че за тази година няма законов вариант данъците и таксите да бъдат променяни.

От своя страна протестиращите са категорични, че ще спрат да плащат данъците си. “Това е единственият останал начин, за да саботираме намеренията на кмета и да му покажем, че вече никой не го иска в сградата на общината”, коментираха протестиращи.

Припомняме, че миналия петък градоначалникът Петър Паунов прояви завидна изобретателност с цел да избегне пряк контакт с недоволните от драстичното поскъпване на местните данъци и такси. Кметът приложи решение, в което чрез онлайн обръщение в медиите, индиректно отговаряше на въпроси, които по думите му са зададени от протестиращи, чрез различните канали за връзка с общината и медиите. Кюстендилци пък определиха обръщението му като “зле скалъпен сценарии ” за отговор на предварително измислени и одобрени от него въпроси, с които не дава никакви отговори и решение на казуса за огромния скок в цените на данъците. “Стигна дотам, че сам се пита и сам си дава обяснения. Това е смехотворно”, коментираха недоволни граждани, които от месеци заливат социалните мрежи в града под Хисарлъка. Те са категорични, че кметските избори наближават и това е последният мандат, в който Петър Паунов е начело на управлението в град Кюстендил.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular