Митко Джорджев и Теодор Георгиев от СК “Гладиатор” представяха България на Европейското у нас, близо 500 състезатели мерят сили на първенството в София

 

Дупница остана без медал от Европейското първенство по таекуондо в София, макар Митко Джорджев да бе изключително близо до това са спечели отличие.

България е домакин на Европейското първенство по таекуондо за мъже и жени. Официалната церемония по откриването на шампионата се състоя вчера в зала „София” Битките ще продължат до неделя, когато е финалът.

Към момента дупнишкият гладиатор Митко Джорджев, който е част от националния отбор, отбеляза три победи срещу състезател на Молдова, олимпийския шампион Бунила от Испания в категория 68 кг и срещу силен играч от Германия. Той направи три много силни мача, но след това не успя срещу беларусин. В първия кръг дупничанинът победи с 8:6 представител на Молдова. Във втория Джорджев изигра страхотен мач и надделя над олимпийския шампион от Лондон и бронзов медалист от олимпийските игри в Рио де Жанейро – испанецът Бонила. В третия кръг пък победи германец. В мача за медал след много обрати силите не му стигнаха, най-вече поради факта, че целия ден игра с висока температура и загуби от беларуски състезател.

В късния следобед дупнишкият състезател Теодор Георгиев в категория до 80 кг. загуби от турския претендент за титлата, който е над 2 м. височина и се състезава в категория над 80 кг, което е и причиниа за загубата.

В първенството участват 41 държави с почти 500 състезатели – нещо, което не е случвало до този момент. в страната.