Thursday, May 9, 2024
HomeРегионРазлог„На армане с тъпане“ отново ще разиграе жители и гости на Разлог

„На армане с тъпане“ отново ще разиграе жители и гости на Разлог

На 30 юни и 1 юли за поредна година централният площад „Преображение“ в Разлог се превръща в център на танцовата култура, пренасяйки се в атмосферата на старинното мегданско веселие.

За поредна година фестивалът „На армане с тъпане“, организиран от Община Разлог, НЧ „15.1903-1909“, ще събере на едно място стотици пазители на българския фолклор, представители на танцови клубове, състави и групи от хора, от всички краища на България.

Програмата на дванадесетия фестивал на традиционните хора започва на 30 юни от 19:00 часа с концерт, а от 20:30 до полунощ, всички жители и гости на града ще имат възможност да се насладят на “Веселие на армане”, с участието на зурнаджийски оркестър “Манетата” и “Роял бенд” от град Благоевград.

На 1 юли, от 11:00 часа, фестивалната част ще започне с участието на 29 танцови клуба, състави и групи за хора от 23 населени места в България. Те ще изпълнят хора от различни региони под съпровода на жива музика. В грандиозния финал на фестивала всички участници ще изиграят 6 хора, създавайки единство и хармония в движение, събирайки танцови клубове, състави и групи от хора от всички краища на България.

 

Снимка – архив

RELATED ARTICLES

Most Popular