Thursday, May 9, 2024
HomeРегионПерникОбС даде зелена светлина! Соларен парк в Перник ще бори сметки от...

ОбС даде зелена светлина! Соларен парк в Перник ще бори сметки от 177 337 лв. за улично осветление

Групата на ГЕРБ: Скандал и безотговорност провали заседанието

Общинският съвет в Перник единодушно даде съгласие кметът Станислав Владимиров да извърши проучване за изграждането на соларен парк на територията на общината и да кандидатства пред съответните финансови институции за нисколихвено финансиране. Владимиров настоява общината да изгради собствен соларен парк.
Според предварителни разчети наличието на общински соларен парк с мощност приблизително 4 MW би обезпечило нуждата от електрическа енергия за работа на уличното осветление. Мярката се предприема като алтернативно решение на значителното повишаване на цената на електроенергията.
Двойно са се увеличили сметките за улично осветление. През януари 2021 г. община Перник е платила 54 530 лв., за да са светли улиците нощем. През същия месец на 2022 г. сумата скача на 177 337 лв. Уличното осветление на най-голямото кметство – “Изток”, през първия месец на 2021 г. струва 18 231 лв., а през януари 2022 г. – 40 291 лева.
Същевременно, от групата на ГЕРБ в ОбС съобщиха, че скандал и безотговорност провали редовното заседание на Общинския съвет в Перник. “След 30 минутна почивка, обявена по време на сесията, местният парламент не продължи заседанието поради липса на кворум. Само групата на ПП ГЕРБ и представителите на дясното политическо пространство се явиха в залата. От БСП имаше явно бойкотиране с изключение на един общински съветник от групата.
Очевидно има проблем с колегите от ляво и се надяваме занапред да не се получават подобни ситуации, защото ние сме избрани от перничани и трябва да решаваме техните проблеми”, коментираха от групата на ГЕРБ, които се възмутиха и на арогантните отговори от страна на зам.-кмета Стефан Кръстев при поставянето на техни въпроси.
Дневният ред на заседанието включваше 43 точки, от тях бяха разгледани само 15.

RELATED ARTICLES

Most Popular