Задържаха 6-ма при спецакция заради обира на 350 000 лв. от механа в Банско

Крупна кражба на 350 000 лева и около 200 грама злато от механа в Банско бе разкрита при специализирана полицейска операция. Тя се проведе в пет града на страната – Благоевград, Кюстендил, Монтана, Видин и София. В специализираната полицейска операция участват 75 служители на МВР. Задържани са шестима души – Борислав Георгиев Севдин, Венцислав Йорданов Стоилов, Габриела Людмилова Симова, Марио Георгиев Рангелов, Жечо Антонов Белясин, Георги Михалков Христов. Срещу четирима от тях ще бъдат повдигнати обвинения. По първоначална информация, при Жечо Белясин е открит и газовия пистолет на тъжителя. Същия не е бил заявен, тъй като тъжителя не го е обявил съгласно установената процедура в РУ – Банско.
Процесуално-следствените действия се извършват под надзора на Районната прокуратура в Благоевград, казаха от полицията в Благоевград. Оттам допълниха, че във вторник са се направели обиски на общо 24 адреса – жилища, МПС и офиси.
От прокуратурата в Благоевград посочиха, че в сряда сутринта ще дадат брифинг по случая.
Припомняме, крупната кражба потресе Банско на 8 март. Тогава бе обрана каса на втория етаж в известната механа “Воденицата ” в центъра на града. Снимка: МВР