Thursday, May 9, 2024
HomeРегионДупницаОтиде си кулинарната легенда Майстор Миро

Отиде си кулинарната легенда Майстор Миро

Изтънченият кулинар и любимец на стотици хиляди българи със своето гостоприемство и остроумие Мирослав Стефанович – Майстор Миро, е починал, съобщиха негови близки. Богът на сръбската скара трябваше да навърши 69 години през лятото.
Трикратният шампион на Сърбия по роштиль (скара) беше любимец както на обикновените клиенти, така и на ВИП обществото.
Майстор Миро беше известен със своите кулинарни умения и сред дупничани. През 2008 година той отвори заведение на главен път Е-79 в село Усойка. Неговите ненадминати сръбски плескавици и ущипци бяха превърнали мястото в едно от най-посещаваните заведения. С построяването на АМ „Струма” Майстор Миро освободи наетия ресторант и се премести на друго място. Дълго време след това ресторантът и хотелът над него бяха обявени за продан от собствениците Любка и Йордан Асенови от Дупница.
По време на престоя си в града популярност бяха придобили и синовете, и роднините на майстор Миро, които често ставаха обект на коментари в публичното пространство. През 2013 г. при побой пострадаха синът на майстора Димитър Стефанов и негов братовчед – Милан Йованович. Те бяха със счупени носове и сътресение на мозъка след побой пред заведението „Галерията” в Дупница. В случая бяха замесени имената на Васил Капланов-Каплата и Тодор Тодоров, с прозвището Тоше Шамаро.
Новината за смъртта на сръбския готвач бързо обиколи старите приятели на майстора в Града на барикадите, които с тъга си припомниха неговата усмивка, работливост и любов, с които приготвяше вкусни специалитети на своите клиенти.

RELATED ARTICLES

Most Popular