Пасторът на Евангелската църква в Дупница Дамян става наемодател, купи офиси за 40 000 лв., дава ги под наем за 500 лв.

Пасторът на Евангелска баптистка църква в Дупница Дамян купи за 40 000 лв. атрактивен имот в центъра на града на улица „Св. Иван Рилски” точно срещу магазина на Джамбазица.

„Имотът се състои от два офиса, общо 29 и 18 квадратни метра. Зад тях има и помещение за склад. Отдаваме го под наем. По- голямо за 290 лв. на месец, по- малкото за 210 лв.

Баща ми ги дава под наем. Лисват тоалетна и баня, но може да ги направим, ако някой бърза да се нанесе”, заяви 24- годишният син на пастора Дамян. През 2004 г. момчето извади голям късмет, като спечели от лотарията Лада.

Дамян младши поясни, че баща му в момента не е в България, той е на лечение в Турция, очаква се да се върне след седмица. Дамян и сестра му Елена имат школа за чужди езици.

 

„Дълго време се скитахме насам натам и в София. Условията на труд навсякъде са ужасни. Затова решихме да направим нещо наше. Сега обучаваме и възрастни и млади на испански, английски, немски. Водим и богослуженията в неделя, когато баща ни го няма. Църквата ни е прекрасна, идват млади хора, общо около 30 души. Бяхме повече.”, каза Дамян.