Служителят, инсценирал обира в Разлог, е роднина със собственика

Служителят Васил Татарски, инсценирал обир на офис за парични преводи в Разлог, е имал роднинска връзка със собственика. Това съобщи БНТ.

„Работим отскоро, близо месец. Не е имало никакви проблеми. Ако се окаже вярно това, което се коментира по телевизията, ще си понесе отговорността”, коментира Петър Татарски, собственик на офиса. Той допълни, че не е имал информация за склонност към хазарт на родственика си. „Каквото знам, го знам от медиите. Градът е малък, но не се познаваме толкова добре”, заяви Татарски. По думите му липсващата сума още не е уточнена, става въпрос за около 5000 лв. Ако служителят бъде оневинен, Петър Татарски каза, че няма да го върне на работа.

Припомняме, че съобщение за въоръжен грабеж в офис за плащане на битови сметки вдигна на крак полицията в Разлог на 31 май. Впоследствие обаче се оказа, че сигналът е фалшив.

Около обяд касиерът Васил Татарски подава сигнал, че двама мъже нахлули в офиса, който се намира до болницата в града. По думите му го заплашили с оръжие и му наредили да предаде всички пари от касата. Той твърдеше, че крадците сами отворили касата и взели наличния оборот. Няколко часа по-късно се оказа, че обирът е инсцениран от служителя в офиса. Татарски е направил самопризнания и бе задържан за 24 часа.