Треньорът Атанас Джамбазки: След лагера в Банско футболистите на „Беласица” са по-добре подготвени физически

Вторият етап от лагер-сбора в Банско промени облика на футболния отбор „Беласица” (Петрич).
Треньорът Атанас Джамбазки остана доволен от решението на управителя на клуба Венко Папалюгов за осигуряване на лагер-сбор с футболистите, с които ще продължи подготвителният цикъл за новото първенство. Джамбазки даде интервю за „Вяра”:
– Г-н Джамбазки, какво успяхте и какво не по време на втория етап от лятната подготовка на „Беласица”, преминал в Банско?
– Подобрихме още повече физическата подготовка. Наблегнахме на някои тактически упражнения в игрова ситуация. Това, за което отидохме, го постигнахме, защото момчетата проявиха дисциплина и отговорност по време на заниманията.
– Имате ли пълна представа за 11-те, с които трябва да излизате на терена?
– Все още не. Дори и след двете контролни срещи, които ни предстоят срещу арменския „Гандзасар” и „Марек” в Банско, нещата ще достигнат до 90%.
– Селекцията приключи ли с привличането на сенегалския футболист Жустино Мендес?
– Селекцията при нас все още е отворен процес. На този етап не се говори за привличане на други футболисти отвън, освен ако се появи нещо с изключителни качества, далеч по-добри от тези на наличните състезатели.
– Вярно ли е, че в момента се предлагат класни и известни футболисти, които в първите разговори са се двоумили, а сега се предлагат, но вие не ги приемате?
– Да, наистина има такива футболисти, но според мен сега не е моментът да разваляме нещо, което изграждаме толкова време.
– Бихте ли казали какво е моментното състояние на сенегалския централен нападател Жустино Мендес, към когото са отправени очите на всички петричани, очаквайки запълване на празнота след напускането на Васил Тачев?
– За мен сенегалският футболист не е подготвен физически и това е причината да не мога да дам обективна оценка за качествата му. Момчето се старае, надявам се да допълня впечатленията си, след като му бъде даден шанс в двата контролни мача в края на седмицата.
– Кога приключва лагер-сборът с футболистите на „Беласица” в Банско?
– В събота след контролния мач срещу „Марек” ще дам почивка на нашите футболисти до вторник следобед, когато ще стартира третият последен етап от лятната подготовка на отбора при местни условия.