Thursday, May 9, 2024
HomeРегионДупницаТърговци наеха 13 места за продажба на мартеници в центъра на Дупница

Търговци наеха 13 места за продажба на мартеници в центъра на Дупница

 

13 разрешителни за продажба на мартеници са издали от Община Дупница. „Петна“, на които в навечерието на Баба Марта ще разположат щандовете си, са наели 6 търговци. Те ще плащат по 3 лева на квадратен метър дневно, както миналата година. Всяко място е 2  квадрата. „Петната“ отново са 37. Разположени в центъра – пред ГУМ, в района на Каменния мост и Джамията и между Общината и Дома на техниката, по досегашната схема. Очаква се щандовете с уникалните български амулети да бъдат подредени на 16 – и този месец.

„Има интерес към наемането на търговски площи за продажба на мартеници. До момента са наети 13 „петна“. Предоставени са на 6 физически или юридически лица, някои от коитоще ползват по 2-3 места. Наети са за по 14 дни – от 16 февруари до 2 март. Така е по наредбата за предоставяне на общински терени за търговска дейност. Срок, в който да се подават заявления за разрешителни няма“, казаха от общинския пресцентър. Оттам коментираха, че наредбата, приета с решение на Общинския съвет, трябва да се промени. Трябва да се увеличи периодът от време, за който се дават терените.

„По наредбата може да се предоставят „петна“ за 14 дни в месеца, което е недостатъчно. Би трябвало срокът да се удължи и да бъде като в други държави. При тези кратки срокове са ощетени клиентите“, коментираха хора с опит в търговията с мартеници и други сезонни стоки.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular