Умишлен палеж изпепели 4 луксозни автомобила в автокъща край Кюстендил, спасиха други 40 коли

  • Огънят унищожил и спомагателна постройка, 2 екипа на РСПБЗНП гасиха пламъците, лумнали през нощта

 

Тази нощ малко след 1,30 часа 4 луксозни автомобила бяха изпепелени, след като умишлен палеж е лумнал в автокъща край Кюстендил. Сигналът за възникналия пожар е подаден в 1,49 ч. чрез тел. 112 и към мястото на инцидента, който се намира на входа на областния град от Дупница, в землището на с. Слокощица, до околовръстния път, се отправят 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил. Бързата намеса на огнеборците е спасила от опожаряване най- малко 40 автомобила, информират от ОД на МВР-Кюстендил.

Огънят е унищожил и спомагателна постройка от 25 кв. м. Местопроизшествието е обслужено от дежурна следствено-оперативна група и е установено, че пожарът е причинен умишлено. По случая е започнато досъдебно производство в РУ-Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Хора, работещи в този бранш, коментират, че собственик на автокъщата е около 35-годишен мъж от Кюстендил, който отскоро се е захванал с този бизнес.

“Конкуренцията е голяма в продажбата на автомобили, само на влизане в Кюстендил от Дупница автокъщите са най- малко 10, една до друга наредени и всеки си пази хляба. Някои от тях са там повече от 20 години. Възможно е конкурент да е в основата на пожара. Добре че пожарникарите са реагирали бързо и огънят не обхвана и съседни обекти”, коментира един от работещите в района.