Thursday, May 9, 2024
HomeСпортФК Кюстендил се връща на „Осогово“ с 23 футболисти

ФК Кюстендил се връща на „Осогово“ с 23 футболисти

На стадион „Осогово“ стартира зимната си подготовка мъжкият отбор на ФК Кюстендил.

Преди първата тренировка на отбора водосвет за здраве и успехи отслужи отец Генадий.

Преди да излязат на терена футболистите, домакинът на отбора Атанас Димитров им плисна вода за късмет. Веднага след това наставникът на тима Мартин Йорданов поведе наличните футболистите за първата тренировка от първия етап на зимната подготовка.

От досегашните футболисти няма да бъдат на разположение на наставника Христо Якимов и Иван Иванов. Новото име засега е Лазар Стояновски от ФК Саса Каменица, РСМ. Към мъжкият отбор ще тренират и четирима таланти от ДЮШ на клуба.

„Нямам поставена цел засега от ръководството на клуба. Ще играем мач за мач за постигане на пълен успех, независимо къде и срещу кого ще играем и да покажем добра, качествена и резултатна игра, която да задоволи присъстващите на стадиона. Зимната подготовка ще премине изцяло при местни условия. Ще натоваря наличните футболисти в пет контролни срещи – срещу отборите на Септември ІІ (София), Рилски спортист (Самоков), Сливнишки герой (Сливница), Пирин (Разлог) и Вихрен (Сандански). Селекцията е отворен процес. Ще привличаме само футболисти, с по-добри качества от тези на наличните”, сподели Мартин Йорданов-старши треньор на ФК Кюстендил.

Старта на зимната подготовка уважиха всички от Управителния съвет, начело с шефа Светослав Григоров, и най-верните фенове.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular