Friday, May 10, 2024
HomeСпортЧетата на Спас Гигов игра цял мач пред вратата на Левски ІІ,...

Четата на Спас Гигов игра цял мач пред вратата на Левски ІІ, но загуби с гол от дузпа

На стадион „Сарая” в мач от 5-ти кръг за първенството на ЮЗ Трета лига се срещнаха дублиращите отбори на Хебър (Пазарджик) и Левски (София). Отборът на гостите се беше подготвил добре за този мач, като привлече в състава си Боби Рупанов, който се готви с първия отбор на столичния тим. През първото полувреме далеч по-добре стоеше на терена отборът на домакините, които се озоваваха по-често пред вратата на гостуващия тим и пропуските на Кристиян Янакиев, Милен Николов, Даниел Кадьов и Филип Парутев бяха причина футболистите на двата отбора да се оттеглят на почивка при нулево равенство.

Втората част на срещата отново се игра на една врата – тази на Левски ІІ. Наставникът на Хебър извърши 4 смени, като даде шанс на Николай Метанов, Николай Габеров, Атанас Килов и Алекс Минев, заменяйки Николай Петров, Милен Николов, Мартин Кадьов и Филип Парутев. Атаките пред вратата на гостите бяха многобройни, но все нещо не достигаше до така чаканото попадение. В първата минута от продължението на втората част главният съдия Мурад Адем отсъди дузпа в полза на Левски ІІ, която Боби Рупанов превърна в гол за 0:1. Реакциите на футболистите от Пазарджик бяха бурни, защото на всичко отгоре бе показан втори жълт и червен картон на Кристиян Янакиев – футболистът, който бе набеден от главния арбитър за неправилна игра вътре в наказателното поле.

След мача наставникът на Хебър Спас Гигов сподели следното: „Тотално надиграхме отбора на Левски ІІ в двете полувремена. Не си отбелязахме създадените чисти голови положения. За мен главният съдия даде несъществуваща дузпа и по този начин се стигна до загуба, която не заслужавахме”.

 

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular