Общината въвежда СМС паркиране в синята зона на Дупница, Радостина Велинова: Шофьорите ще бъдат по-спокойни, няма да се създава напрежение със служителите

Радостина Велинова

Таксата не се променя и е съобразно утвърдената от ОбС 1 лев на час

Община Дупница е в заключителна фаза на договаряне и въвеждане на СМС паркиране в обхвата на синята зона. От следващата седмица ще започнат тестовете по експлоатацията на софтуера, преди да бъде официално пуснато алтернативното плащане.

Електронното плащане ще бъде официално обявено.

“Прави се най-вече с цел улеснение на гражданите. По този начин няма да се създава напрежение и със служителите на ОП “Паркинги и гаражи” и самите шофьори ще бъдат много по-спокойни. Таксата не се променя и е съобразно утвърдената от ОбС-Дупница от 1 лев на час. Максималният срок за престой си остава до 3 часа, като преди изтичане на платения престой ще бъде изпращанo напомнително текстово съобщение. Служителите на “синя зона” продължават работата си, така че водачите на МПС-та могат да плащат и на тях, както досега”, обясни директорът на ОП “Паркинги и гаражи” Радостина Велинова.
Монтирането на табелите, указващи мобилния номер за СМС паркиране, вече започна, като след пускането на електронното плащане ще бъде официално обявено.