Официално! Тризнаците Айс, Мей и Фюриън Капитански станаха граждани на Дупница, получиха актоветe си за раждане пред двете баби Силвия и Димитринка

Зам.-кметът Красимир Георгиев връчи на тризнаците документите и подаръци от общината.

 

  • Кръщават децата на бившия треньор на “Марек” Иван Капитански в Кюстендил, откъдето е майка им Радостина
  • Таткото не успя да присъства на церемонията заради ангажименти с футболния си отбор в школата на английския елитен “Брайтън”

Тризнаците Айс, Мей и Фюриън Капитански получиха официално своите актове за раждане в Дупница. Малчуганите се родиха в Англия, а сега гостуваха в община Дупница заедно със своята майка Радостина Капитанска и двете баби (Силвия и Димитринка), за да си получат удостоверенията.

Моменти от гостуването

Зам.-кметът на Дупница Красимир Георгиев връчи на тризнаците документите, както и подаръци от общината. Рядкото явление на тризнаци за последно е регистрирано в общината преди 59 години.
“Вече сме ги определили за талисмани на Дупница. Пожелавам много да ви радват и носят щастие във всеки един миг”, обърна се към гостите Георгиев. Заради ангажименти с футболния си отбор в школата на английския елитен “Брайтън” бащата Иван Капитански, който е бивш треньор в “Марек”, не успя да присъства.
Тризнаците ще бъдат кръстени в църковния храм “Св. Мина” в началото на идния месец в Кюстендил, откъдето е родом майката. Причината да бъде избран този храм е, че Айс, Мей и Фюриън се появиха на бял свят именно на този празник.