Укрепването на коритото на река Бистрица в центъра на Дупница е на финала, пиарът на общината Хр. Апостолов: Дейностите вървят в срок и вече е издаден Акт 19

Укрепването на речното корито продължава

 

Укрепването на коритото на река Бистрица в центъра на Дупница под Черния мост е към финала си. В понеделник работата беше спряна заради влошаването на времето и падналия сняг, но в дните преди това се работеше усилено. „Дейностите вървят в срок и вече е издаден Акт 19 (за установени до момента извършени СМР-та).

Почти приключват голямата 40-метрова стена и вече са започнали малката – 23-метровата, срещу спортната зала. Крайният срок за приключване е 31 юли 2018 година. Фирмата е “Валмекс” ЕООД”, обясни пиарът на общината Христо Апостолов в отговор на въпроси на „Вяра”.

Според данни в търговския регистър фирмата е регистрирана в София с управител Лъчезар Параскевов Цветанов. Той се води и единствен собственик на капитала във фирмата, като първоначалният й капитал е от 5000 лв.

Както писахме, след дълги години отлагане и оплаквания от наводнения от живеещи покрай реката това лято започна укрепване в два от опасните участъци от коритото на Бистрица (в района под бившия хлебозавод и срещу спортната зала). След проведена процедура от общината възложиха обществената поръчка на спечелилото дружество с оферта за 235 661 лева. Финансирането бе осигурено с проект по Програмата за трансгранично – сътрудничество, съвместно със Сърбия, на стойност 215 000 евро.

През годините живеещите в района многократно са били потърпевши от прииждане на реката при проливни валежи и наводнявания.