Струмска слава продължава зимната си подготовка край Петрич

Ташко СУЛЬОТОВ

На десетдневен лагер ще бъдат футболистите от мъжкия отбор на ФК Струмска слава (Радомир). В понеделник 30 души се настаниха в комплекс „Момата“ в село Коларово, собственост на бизнесмена Христо Сайменов.

Отборът на Струмска слава  пристигна за осми пореден път на лагер край Петрич, с което доказва, че е доволен от предоставените му условия за подготовка. Пряко с настаняване и организацията около зимната подготовка по време на 10-дневния лагер ще се занимава легендарният футболист на Беласица Валери Яков. Още от лятото на 2023 година под негово ръководство спортният комплекс в Коларово се промени изцяло. Извършва се навременно поливане, наторяване, окосяване, валиране на терена. В момента се довършват и входните врати и при това положение комплекса придобива завършен вид.

По време на лагера си мъжкият отбор на Струмска слава ще изиграе три контролни срещи, както следва:

На 24 януари срещу отбора на Беласица (Петрич). В момента се уточняват теренът и часът за игра в сряда.

На 27 януари срещу отбора на Септември (Симитли) – гости. И тук все още няма яснота за часа и мястото за игра.

На 31 януари срещу отбора на Вихрен (Сандански). Все още не са уточнени теренът и часът за игра.

По време на подготвителния лагер футболистите ще ползват за занимания терените в селата Самуилово и Коларово.

„До момента сме привлекли седем футболисти отвън. Последният от тях е Румен Сандев, който беше част от нашия отбор, премина за кратно в отбора на Марек и отново се завърна в нашия тим. Селекцията вече е почти затворен процес. Може да направим изключение само за класен футболист отвън“, сподели изпълнителният директор на Струмска слава Кирил Николов.

Снимка – архив