Кметът Д.Бръчков и депутатът Г.Динев с жест към Неделното училище в Петрич

Кметът Димитър Бръчков и народният представител Георги Динев посетиха неделното училище в Петрич. Двамата разговаряха с преподавателя и децата, посещаващи школото при храм „Св. Великомъченик Георги”, което е създадено през 2010 година. Оттогава до днес деца на различна възраст се обучават от учители – богослови и духовници

13 деца присъстваха на срещата в Неделното училище, където учат  вероучение, иконопис и църковно пеене. Там малките жители на община Петрич имат възможност да разгърнат своя творчески потенциал, като рисуват икони и се включват в направата на разнообразни сувенири, картини и картички, посветени на християнските празници и традиции.

Кметът Бръчков и депутатът Динев изразиха отново своята подкрепа към мисията на Неделното училище в Петрич – да възпитава в ценните християнски добродетели подрастващите. Двамата разгледаха всичко, изработено от сръчните ръце на децата, което е превърнало училището през годините в още по-топло място, където всяко кътче говори за вяра, уважение, приятелство и разбирателство. Занятията в училището се провеждат всяка събота преди вечерното богослужение.