„Марек Юнион-Ивкони” и „Пирин” (Разлог) се впускат в лютото дерби на Югозапада

  • Този път залогът е и по-предно класиране в Суперлигата

„Марек Юнион-Ивкони” и „Пирин” (Разлог) се впускат в пореден епизод от лютото дерби на Югозапада. Залогът този път е още по-голям, а именно по-предно класиране в Суперлигата.
Двата тима са с абсолютно еднакви показатели – 9 победи и 9 загуби. Дупничани имат една точка повече – 29 срещу 28 за разложани, и това им отрежда 5-ата позиция, докато „Пирин” е 6-и. Който и от двата тима да победи в дербито, значително ще увеличи шансовете си за петото място, което ще бъде по-благоприятно при плейофите след края на сезона.
Съперниците обаче са на два противоположни полюса – дупничани са разколебани след поредица от слаби резултати, докато тимът от Разлог е в подем и ниже успех след успех.
Двата тима ще разчитат на най-доброто, с което разполагат, и няма съмнение, че ще се вкопчат в люта битка от първата до последната точка.
През ноември месец срещата в Разлог приключи с победа на „Марек Юнион-Ивкони” с 3:1 гейма. Сега възпитаниците на старши треньора ще се опитат да повторят упражнението пред верните си фенове.
Двубоят е насрочен за петък от 18,15 часа в Спортната зала в Дупница.