Общината в Кресна раздава награди на сръчни деца

Общинската администрация в Кресна ще награди участниците в коледното предизвикателство за изработване на сурвачка или играчка за елха, съобщиха от общината.
Жури е определило дни преди Коледа победителите, разделени в две възрастови групи – до 10 години и от 11 до 15 години. И в двете възрастови групи е определено първо, второ и трето място. Оценени като най-добри сурвачки или коледни играчки са изработените от Александър Христосков, Весела Милева и Йоанна Петрова сред участниците до 10-годишна възраст. Първо, второ и трето място са за Павел Гюрев, Светослав Веселинов и Йорданка Гюрева сред участниците от 11 до 15-годишна възраст. Специалната поощрителна награда за старание и оригиналност е заслужил деветгодишният Ангел Петров.
От 29 декември всички участници могат да получат своите собственоръчно изработени сурвачки и коледни играчки от отдел “Деловодство” на общинската администрация, както и заслужените награди. От община Кресна напомнят, че освен победителите награди ще получат и всички участници.