Трагедия на пътя! Двама мотористи загинаха при катастрофи на АМ “Струма” и в дефилето

Две  тежки катастрофи в Югозапада помрачиха почивния ден във вторник следобед. 50-годишен моторист се ударил в мантинелата и е починал на място. Кървавият инцидент е станал на 9-ия километър на АМ “Струма”.

Движението в района се регулираше от Пътна полиция. Временно трафикът от 9-и до 10-и км се осъществяваше в активната лента.

Другата катастрофа отне живота на 27-годишен моторист. Тя стана в Кривия тунел в Кресненското дефиле. Ударили са се челно мотор и лек автомобил. Младият моторист е издъхнал в болницата. Пострадали са и пътници от лекия автомобил. Движението бе пренасочено по обходен маршрут.

От АПИ апелираха шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не се предприемат рискови изпреварвания и да не използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение. Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.

Интензивен бе трафикът през поредицата почивни дни. По данни на АПИ близо половин милион превозни средства са излезли от София на 29 и 30 април. 497 569 превозни средства са излезли от София за Великден, отчетоха трафик камерите. Най-много превозни средства в посока Бургас са преминали по АМ “Тракия” – 225 048. След това е АМ “Хемус ” – 128 700 МПС-та, АМ “Струма” – 46 605, пътя София-Калотина – 53 233, трасето през Искърското дефиле (път-II-16) – 24 077, и Подбалканския път I-6 – 19 906.