1 300 лева събраха силните мъже на България в помощ на 18-годишния Кристиян Никифоров от Долна баня

Зрелищната надпревара премина под мотото "Да помогнем на Кристиян!"

 

Нестабилното юнско време не успя да уплаши гладиаторите от Българската федерация по силови спортове “Стронг Мен”, които за трета поредна година съвместно с община Пазарджик организираха в парк-острова “Свобода” благотворителен турнир по силов многобой. Тази година зрелищната надпревара премина под мотото “Да помогнем на Кристиян!”

Началото на гладиаторското шоу бе дадено с най-атрактивната дисциплина – теглене на моторно превозно средство, а това бе предоставен 13-тонен бетоновоз. Общо шест бяха дисциплините по програмата на турнира, а в него взеха участие най-добрите атлети от страната.

По време на състезанието зрителите имаха възможност да купят на организирания благотворителен търг атрактивни фенски артикули на Българската федерация по силови спортове, а именно шапки и тениски с автографа на най-силния мъж на България и световен рекордьор Димитър Салатинов.

Всички събрани средства организаторите ще предоставят на семейството на Кристиян Никифоров от Долна баня. Миналото лято 18-годишният Кристиян пострада след катастрофа с мотор, при която получи тежка черепно-мозъчна травма.

Лекарите определят неговото оцеляване като “чудо”, а днес младежът от рилския град се нуждае от скъпоструващи лекарства и рехабилитация.