Експертът по гражданска защита в община Кочериново Методи Шилегарски с 1 изстрел закова 280 кг глиган, с колегите авджии и кмета Кирил Калинков празнуваха до 3 ч

Председателят на ловната дружинка Стоб-Пороминово има 200 повалени бойки за 30 г. стаж като ловец

Председателят на ловната дружинка Стоб и село Пороминово Методи Шилегарски с един куршум закова гигантски глиган. Експертът по гражданска защита в община Кочериново повали огомното животно, което е между 250 и 280 кг, в местността Буковец.

Това е най-големият трофей за дужинката от откриването на ловния сезон. Шилегарски води и класацията по най-много отстреляни глигани, като в актива си до момента има 4 бройки. И от миналия сезон е №1 в класацията, доволни са авджиите в дружинката му. Иначе той е ловец от 30 години и общо може да се похвали с 200 повалени бройки.

„Излязохме на Поромински рид, написахме бележка, разбрахме, че в района има голямо прасе. Председателят на дружинката и неговото куче Чара, което е барак, отиде като карач и пусна кучето. След няколко метра кучето се спря в къпините, залая и председателят удари глигана с 1 куршум”, разказа Спас от дружинката.

Ловджиите отпразнуваха подобаващо слуката, като се веселиха до 2-3 часа през нощта с много настроение и наздавици. Прасето е изследвано, всичко е наред и от дробовете му бе направен местен специалитет. На трапезата на ловджиите бе поканен и кметът Кирил Калинков, който поздрави героите за невероятния им успех.