Графиня Естер дьо Помери с мащабно дарение за пернишката болница, загърна кметицата Вяра Церовска с екстравагантен шал в знак на обич!

Графиня Естер дьо Помери посети пернишката болница и разгледа отделенията, оборудвани с дарения от нейната асоциация медицински инвентар. Благородната дама, която има медицинско образование, сподели отличните си впечатления от лечебното заведение и съобщи, че ще направи ново, още по-мащабно дарение.
Графиня Естер дьо Помери за втори път стана благодетел на пернишката болница. В края на миналата година лечебното заведение получи болнични легла, а второто дарение включва оборудване, спално бельо с високо качество, болнични легла, играчки за детско отделение и друг медицински инвентар. Благородническата титла, връчена на рода Помери от крал Луи XVI през 1775 г. в знак на благодарност за заслуги към короната, за графинята е инструмент да бъде „глас за безгласните“. Тя е посланик на добра воля към Швейцарския червен кръст и е посветила живота си да помага на нуждаещите с  
На среща присъства кметът Вяра Церовска, народният представител Александър Александров, зам.-кметът Севделина Ковачева и директорът на МБАЛ „Рахила Ангелова“ д-р Валентин Димитров. Графинята беше придружена от най-добрият и приятел Яков Джераси, който е президент на Фондация “България”.
Градоначалникът лично благодари на графинята за помощта към болницата.
„Връзката ми с пернишката болница е много голяма. Тук съм работила 27 години на различни постове. Наистина за мен това е много истинска връзка. В годините на прехода нашата болница изостана твърде много и затова всяка помощ, която получаваме, е изключително важна“, сподели кметът и покани графинята на предстоящия уникален н международен фестивал „Сурва“.
Естер дьо Помери беше придружена от председателя на фондация „Израел-България“ Яков Джераси, който отправи покана към кмета да посети Тел Авив и да се запознае на място с начина, по който се развиват градовете в близост до израелската столица.