Пияният Емил от Крайници наби съсед заради забележка, брои над 5000 лв. за обезщетения

Надя Георгиева

 

Емил бутнал комшията си, който счупил крак и сега е с протеза, КОС го осъди условно

 

Безработен от дупнишкото село Крайници бе осъден условно за причинена телесна повреда на свой съсед. Емил В.Л. получава наказание „лишаване от свобода” за срок от 10 месеца, чието изтърпяване се отлага за 3 години заради чисто съдебно минало. Съдия Надя Георгиева от Кюстендилския окръжен съд (КОС) потвърждава присъда на Районния съд в Дупница от 14.03.2017 г., постановена по дело от 2015 г., заведено от гражданския ищец с инициали В.К.А.

На 15.07.2015 година около 21:30 часа подсъдимият, който бил в нетрезво състояние, блъскал с ръце 69-годишния си съсед. Екшънът се разиграл пред дома на потърпевшия в Крайници. Скандалът избухнал, след като Емил преминал през тротоара с автомобила си, за да влезе в двора си. Това дразнело потърпевшия и той направил забележка на комшията, че не е редно да преминава през тротоара с колата. Последвала разправия, при която Емил налетял на бой на пострадалия. Освен това застанал на улицата пред дома на пострадалия и неговата съпруга и хвърлял камъчета по прозореца на кухнята им.

При посегателството пострадалият паднал и не могъл да стане. Впоследствие лекари установили, че има закрито счупване на шийката на дясната бедрена кост и телесна повреда, изразяваща се в трайно затрудняване на движението на долен десен крайник. Потърпевшият бил опериран, при което му е поставена протеза. Подсъдимият ще трябва да плати над 4100лв. – обезщетения за причинени неимуществени вреди, изразяващи се в претърпени болки, страдания и неудобства, за имуществени вреди, изразяващи се в стойността на заплатените медицински консумативи за проведено оперативно лечение на потърпевшия, и над 1000 лв. разноски по делото.

Изправеният на подсъдимата скамейка е поискал от КОС да бъде оправдан, но магистратите в Кюстендил намират жалбите за неоснователни. Решението не може да се обжалва и протестира. Правилността му подлежи на проверка от Софийския апелативен съд.