Йоана Маринкова и Красимира Панчева от „Рилски спортист-2000” превзеха върха на държавното по борба в Бургас

Йоана Маринкова

Две шампионски титли и едно бронзово отличие – това е равносметката за „Рилски спортист-2000” след края на държавния шампионат по борба за девойки, кадетки и момичета в Бургас.

На най-високото стъпало на почетната стълбичка стъпиха Йоана Маринкова и Красимира Панчева, съответно при 65- и 76-килограмовите девойки. Маринкова се справи в спора за трофея с Анна Петрова от Бургас, докато Панчева надви в оспорван дуел представителката на „НСА-Академик” Денислава Димитрова.

Бронз в кат. 40 кг при кадетките пък взе Мариела Алексова. Тя бе изпреварена от бъдещата шампионка Кристияна Крумова („Васил и Георги Илиеви” – Кюстендил) и от първата й подгласничка Галя Тодорова („Крали Бимбалов” – Царево).

Още няколко представителки на самоковския клуб успяха да попаднат в шестицата. Четвърти се наредиха Йоана Стоичкова (76 кг, девойки) и Диана Радева (69 кг, кадетки), а с пети позиции изпъкнаха Десислава Асенова (50 кг, девойки), Габриела Додова (46 кг, кадетки) и Цветина-Зита Стоичкова (57 кг, кадетки).

Участие в двудневната спортна проява в столицата на южното ни Черноморие взеха внушителните 221 състезателки от близо 30 клуба от цялата страна.