Студът покачи цената на домашните яйца до 35 ст. в Кюстендил, Георги Василев: Гледам 60 кокошки, от животни не може да забогатееш

 

 

21-07-02-%d0%b1%d0%b8%d0%b7%d0%bd%d0%b5%d1%81-georgi-vasilevСтуденото време стана причина домашните яйца в Кюстендил да поскъпнат до 35 ст. Пенсионерът от Лозно Георги Василев се оплака, че студът му създадал затруднения при отглеждането на домашните птици. Възрастният мъж се грижи за над 60 кокошки и петли. Ниските температури обаче се отразили зле на носенето на яйца. От няколко дни полозите били празни.

„Започнах да продавам яйца, за да си подпомагам пенсията. За кокошките не давам кой знае колко пари за фуражи, тъй като имаме земя под аренда. Обичам животните, с тях се занимавам, откакто ме съкратиха от Изчислителния център в Кюстендил“, каза Георги Василев. Той е категоричен, че от животните не можеш да забогатееш. „Като отида на пазара, възрастните купуват домашните яйца, а младите тичат по големите хипермаркети, не знаят още какво е био“, добави бай Георги.