Син на известен военен лекар преби до смърт 50-годишна жена в пловдивски квартал

ogled

На мястото на побоя тече втори оглед, извършителят е задържан

38-годишен мъж е пребил до смърт жена в жилище в пловдивския квартал “Кючук Париж” снощи.

От Областната дирекция на МВР уточниха, че в момента текат процесуално-следствени действия и има образувано досъдебно производство.

Сигналът за жестокия побой, който е станал в жилище на бул. “Александър Стамболийски”, е подаден около 22,30 часа.

Биячът пребил до смърт с юмруци и ритници жертвата си, която е на 50 години. Жената е починала преди екипите на полицията и Спешна помощ да пристигнат на адреса.

Извършителят е задържан в ареста.

За случая е уведомена Окръжната прокуратура в Пловдив.

“Извършителят и жертвата са алкохолици. Същата вечер отново са употребили алкохол”, заяви пред “24 часа” шефът на Областната дирекция на МВР старши комисар Христо Разсолков.

Убитата жена е имала съпруг и деца, но е живеела на семейни начала с по-младия мъж. Той сам е повикал линейка, след като изпаднала в безсъзнание.

38-годишният Таньо Танев е син на известен пловдивски военен лекар, съобщи в. “Марица”. Той също опитвал да вкара сина си в правия път, но не успявал.

От години Таньо злоупотребявал с алкохол, не работел, а в жилището му често се събирали пиянски компании.

Апартаментът е в нова кооперация, а съседите му отдавна са вдигнали ръце от него. Според комшиите, Таньо бил завършил икономика, но не практикувал специалността си. Хващал се на работа от време на време, за последно бил шофьор в някаква фирма, но никъде не се задържал, разказаха съседите.

Заради постоянните оргии в жилището на шестия етаж съседите направили подписка за изселването на Таньо от входа. Започнало я семейството на комшията му от отсрещната врата, който е служител на Пътна полиция.

“Не плаща никакви комуникации, наводни долните жилища, при него идват всякакви съмнителни типове, кара се с хората. Затова искахме да го изгоним, но така и не успяхме”, разказа жена от входа.