Управителят на ОФК „Беласица” Георги Петров не е съгласен с решението на ОблС на БФС за промяна на деня на срещите на областната група „Струма 2”: През 2016 година се получи същият гаф

 

Александър Кабзималски: Нямам никакво отрицателно отношение към ОФК „Беласица”

 

30-14-03-00086706Управителят на ОФК „Беласица” Георги Петров не е съгласен с решението на ОблС на БФС, касаещо промяна на деня на срещите на областната група „Струма 2”. „През 2016 година се получи същият гаф, в един и същ ден се играха официалните срещи на „Беласица” и 10-те отбора от територията на общината, участници в пета лига на зона „Струма”. Поставих този въпрос на съвещание в ЗС на БФС в присъствието на зам. изпълнителния директор Антон Попов и председателя на ЗС Валентин Чакъров. Очаквам положителна развръзка, защото все пак „Беласица” не бива да се сравнява с отборите от областната група”, сподели управителят на ОФК „Беласица” Георги Петров.
По този въпрос на друго мнение е Александър Кабзималски: „През м. август заявих на представителите на отборите от зона „Струма”, че през есента ще играят срещите си в събота, а напролет – в неделя. Футболистите от тези отбори са работещи и трудно се освобождават от собствениците на фирми. Другата причина е липса на достатъчен брой съдии и потенциал за охрана от страна на МВР и фирмите за това. Нямам никакво отрицателно отношение към ОФК „Беласица”. При условие, че мачовете на „Беласица” и „Подгорец” (Коларово) съвпадат в един и същ ден, то единият отбор ще играе на следващия ден”.