Нинова не би оспорила изборите ако няма машинно гласуване

 

Няма да управляваме с партията на Борисов, в посланието си залагаме на общи правила, възмездие и справедливост, заяви лидерката на социалистите

34-12-03-ninova

Корнелия Нинова заяви, че БСП цели да е първа политическа сила. Тя разкритикува ГЕРБ, че тяхната цел е 1 млн. гласа. Попитана при какъв резултат на изборите ще подаде оставка като лидер на БСП, Корнелия Нинова заяви: “Ще ви кажа в нощта на изборите. Нямайте съмнение, че мога да нося отговорност“.

Лидерът на БСП заяви, че не очаква нови избори. “Няма да управляваме с ГЕРБ, дали ще има нови избори нито предполагам, нито врачувам. Ние обявихме, че ще направим вътрешно допитване до всички членове на БСП с кого да се управлява, но познавам си настроенията в партията и мнението на хората. Наскоро бяхме в кампания. Обиколила съм почти всички структури в страната“, заяви лидерът на БСП.

На въпрос кой ще е основният им съюзник, Нинова заяви, че не прогнозира в момента и не стъпва на социология. “Работим за изборите“, заяви Корнелия Нинова. Тя обяви, че ще бъде премиер, ако БСП спечели изборите и обяви, че преди не го е казвала, защото й е звучало нескромно. По думите й да си министър-председател не е въпрос на скромност, а въпрос на отговорност. Тя поясни, че за това я е убедил зам.-председателят на партията Стефан Данаилов.

Като основно послание на БСП, Нинова посочи, че трябва да има правила във всичко и те да са еднакви за всички, второто е възмездие и третото справедливост.

Във връзка с изборното законодателство, Нинова заяви, че БСП ще внесе предложение за промяна. “Обещали сме го още в края на миналия парламент. 50 на 50 мажоритарно пропорционално“, каза тя.

На въпрос дали БСП ще оспори изборите, ако не бъде осигурено машинно гласуване във всяка секция, както е записано в ИК, Нинова заяви, че няма да го направи. “Почтени, честни и прозрачни избори могат да се направят и с хартиени бюлетини. Важно е да са такива“, заяви тя.

Пленумът вчера да утвърди пълните листи на социалистите по области за парламентарните избори. Единствено листата на Варна ще бъде “подредена” служебно от пленума, обясни Нинова.

 

Снимка

Според Корнелия Нинова честен вот може да се направи и с хартиени бюлетини