Внимание! Кметът Паунов: Неизвестни мамят граждани, че са експерти по енергийна ефективност, не се доверявайте

 

21-07-001-petar-paunovНеизвестни лица обикаляли блоковете от крайните квартали в Кюстендил, искат да правят оглед на жилищата по програмата за енергийна ефективност. Това заяви кметът Петър Паунов във връзка със сигнали, получени от служители в администрацията.

„Въпросните хора твърдели, че посещават жилищата във връзка с обследването за енергийна ефективност и саниране на блоковете. Категоричен съм, че в момента фирмите не извършват каквото и да било обследване. Ако започне вторият етап на програмата, всеки домоуправител ще бъде уведомяван за съответното посещение“, каза още градоначалникът. Той предупреди, че служители на общинската администрация не посещават по домовете никого, по никакъв начин няма държавни органи, които да са свързани в момента с програмата за енергийна ефективност. В момента няма измамени хора, но има подадени сигнали от жители на кварталите „Запад” и „Герена”.

„Не съм чул подобно нещо, но измамниците какво ли няма да измислят. В момента подготвяме документите. Става въпрос за три блока, които представляват отделни секции. Направихме сдружение и събрахме подписите. Имаме и съответната регистрация по съдебен ред. Не се наложи да убеждаваме хората. Трудността беше да се свържем със собствениците на необитаеми апартаменти. Имаше хора, които ги държат под ключ и се установили във Варна и Сапарева баня“, коментира и домоуправителят Венцислав Христов от кюстендилския кв. „Герена“.