Земеделецът Вергил Кацов от Дупница цъфна начело на РБ в Кюстендил за вота, реформаторите: Сега БСП си имат две листи

 

36-01-01 Вергил КацовЕдин от най-доверените хора на Братя Галеви – Вергил Кацов, който е лидер на „Народен съюз” в Дупница, вчера се събуди като водач на листата на Реформаторския блок за Кюстендилска област.

Изненадващо реформаторите в столицата вчера сутринта решиха да предоставят водаческото място в региона на най- новия партньор – „Народен съюз”, точно вчера земеделците влязоха в коалиция с РБ.

Вергил Кацов беше на най-голяма почит по време на мандата на Братя Галеви и протежирания от тях кмет на Дупница Атанас Янев, който вече е с присъда.

Вергил Кацов беше общински съветник и председател на икономическата комисия в местния парламент и поработи за семейната си фирма особено добре. Семейството му има хлебопекарна и чрез нея зареждаше с хляб всички общински учреждения.

Реформаторите в Дупница са в потрес. Ръководството на партията в града заедно с членската маса категорично отказват да влизат в листата на РБ начело с Вергил Кацов. Те са категорични, че левицата в Дупница си има две листи – тази на БСП и тази на реформаторите, тъй като е всеизвестно, че Вергил Кацов и вторият в листата на червените Иван Ибришимов са кумова рода, имат и общ бизнес. Кацов винаги е работил в предизборни кампании за каузата на Ибришимов. Сега обаче ще се опита да издърпа килимчето изпод краката му. Възможно е дупничани да се заблудят и така да вкарат в Народното събрание уж десен кандидат, за какъвто представят Вергил Кацов.

Останалите имена в листата на уж десните в Дупница реформатори не са известни, защото нито един от партията на Кунева „България на гражданите”, СДС на общинския съветник Георги Георгиев, на БЗНС и „Глас народен” не желаят да си слагат главата в торбата заедно с Вергил Кацов.