„Венитранс” спечели Купата на кмета в работнически турнир по футбол в община Петрич

Капитанът на “Венитранс” с Купата на  кмета

12 отбора се включиха  в тазгодишното издание на работническият турнир по футбол за Купата на кмета в община Петрич. Турнирът премина без инциденти,  в типичен за петричани спортсменски дух на терена. На финала един срещу друг излязоха отборите на „Дълбошница” и „Венитранс”. При изключително напрегнат двубой крайният резултат се оформи след пет точни попадения, от които четири за „Венитранс” и едно почетно за „Дълбошница”.

Финалистите „Венитранс“ и „Дълбошница“

Истинско удоволствие за зрителите в залата доставиха с играта си дуетът Кирил Заков – Боби Яков, и то  пред очите на старши треньора на мъжкия отбор на ОФК „Беласица” Николай Димитров. Ядрото от фенклуба на „Беласица“ се надяват в най-скоро време адвокат Кирил Заков и преподавателят по физическо възпитание Боби Яков да облекат отново фланелката на представителния мъжки отбор по футбол на община Петрич.

Председателят на ОбС награждава вторите в турнира

Купата на победителите връчи  кметът на община Петрич Димитър Бръчков, който благодари за демонстрирания феърплей на терена. Наградата на класирания на второ място отбор „Дълбошница” връчи председателят на Общински съвет – Петрич Георги Тренчев.  Наградата на класиралият се на трето място отбор на „Балкан Бизнес Хелп” връчи заместник кмета Илияна Попова. Призът за най-полезен играч на турнира заслужи Живко Иванов от „Балкан Бизнес Хелп”.

За най-добър вратар отличието получи Любчо Каратанчев от отбора на „Дълбошница”. За голмайстор на турнира призът получи Боби Яков от отбор „Венитранс” с реализирани единадесет гола.

Носителите на индивидуални награди

Работническият  турнир за Купата на кмета се провежда за седма поредна година и е част от проявите посветени на празника на Петрич – Гергьовден. От отбора на „Дълбошница” оповестиха, че 300 лв. от наградния фонд (500лв.) ще бъдат дарени на дете, което има нужда от средства за операция.