Вътрешният министър Валентин Радев даде старт за обновяване на полицията и пожарната в Сандански за над 840 000 лв., кметът Котев: Одобрени са договори за саниране за над 12,5 млн. лв.

Сградата ще бъде съобразена с всички съвременни изисквания за енергийна ефективност и ще бъде осигурен достъп за хора с увреждания

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев и кметът Кирил Котев дадоха старт на санирането на сградата на пожарната и полицията в Сандански. Инвестицията е за над 840 хил. лв. и след приключването на проекта тя ще придобие изцяло нов облик. Заедно с министъра пристигна и инж. Николай Николов – директор на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”, инженер Георги Пърмаков – директор на Регионална дирекция ПБЗН в Благоевград, Николай Хаджиев – директор на Областна дирекция на МВР – Благоевград. Сред официалните гости бяха Александър Манолев – зам.-министър на икономиката, Станислав Арабаджиев – началник на Районно управление “Полиция” – Петрич, Росен Танушев – зам.-директор на РУП – Петрич. Гостите бяха посрещнати от кмета на община Сандански Кирил Котев, началника на РУП – Сандански Борис Щурков и началника на РС ПБЗН – Сандански Атанас Атанасов. Министър Валентин Радев поздрави първо екипа от пожарникари, а после бе посрещнат по традиция с погача и мед от красивите момичета в български носии и с китка здравец. За по-голяма тържественост свири Младежкият духов оркестър към НЧ “Отец Паисий-1919” – Сандански с ръководител Костадин Кирянчев.

Сградата ще бъде съобразена с всички съвременни изисквания за енергийна ефективност и ще бъде осигурен достъп за хора с увреждания. Това е поредният проект по Националната програма за енергийна ефективност, който стартира в Сандански, заяви кметът Котев. Той съобщи, че общата сума на всички одобрени договори е за над 12,5 млн. лв., като предстои да започне работа и по първите жилищни блокове.