Деца от Ихтиман се събраха на творчески пленер край параклиса „Св. Петка”, Габриела Йорданова от Общинския детски комплекс украси поляната с балони

 

Поляната пред параклиса “Света Петка” събра деца от Борика, Ихтиман и София за първия пленер тази година. В деня, определен за събор на селото, вниманието бе насочено към малките таланти, които имат отношение към природата и изкуството. Първи дойдоха възпитаниците на Габриела Йорданова от Общинския детски комплекс, за да украсят зеления кът с балони. Тук бяха и Невена Караиванова, кметски наместник на Борика, Даниела Митева – зам.-кмет на община Ихтиман, и Нина Алексиева – секретар на МКБППМН към община Ихтиман, като домакини на творческата проява. Мария Василева пристигна за поредна година с група ентусиазирани художници, за да открият началото на тазгодишните пленери. Присъединиха се и още малчугани, доведени от своите близки, за да творят навън – на поляната между четиринайсетте бора.

За усърдието, което вложиха в рисунките си, всички участници получиха подаръци, осигурени от МКБППМН към община Ихтиман.