Хиляди благодариха на кмета Методи Чимев за кулинарния фестивал „Табиет” в Дупница: Гледахме на живо звездите Бобан Здравкович и Кеба, играхме най-кръшните хора, браво!

 

  • Зам.-кметът Крум Милев: Радвам се, че успяхме да създадем такова настроение и празник за всички, благодаря на всички жители и гости

Хиляди дупничани благославят кмета Методи Чимев, че доведе легендите Бобан Здравкович и Драган Коич-Кеба на кулинарния фестивал „Табиет” в Дупница. „4 дни се веселихме, хапнахме, пийнахме, слушахме любима музика на живо, жив и здрав да е кметът, че ни подари такова изживяване”, звъняха в редакцията дупничани, за да кажат отзиви за събитието. Популарният певец Николай Славеев закри фестивала с изпълнението на „Излел е Дельо хайдутин”. Над 10 000 души се стекоха да се забавляват в дупнишкия парк, като сред тях освен дупничани имаше гости от Перник, Кюстендил, Самоков, София… Присъстващите не подвиха крак, вдигнаха се на бурни хора и поздравяваха кмета Методи Чимев и екипа му за страхотната организация и идея.

Фолклорният танцов ансамбъл “Актавис” обра аплодисментите на публиката и организаторите. “В тези 4 дни видяхме такива самодейци, които са по-добри и от професионалисти”, не скриха възхищението си организаторите от София. Някои от самодейните участници и фолклорни ансамбли от града получиха предложения да се включат в следващите турнета на “Табиет” в страната. “Благодарим на кмета инж. Методи Чимев, че ни се довери и съвместно успяхме да направим този красив 4-дневен тур с танци и веселие. Дупничани показаха, че не само имат уникални самодейци, но знаят и как да се веселят. Уникално беше”, коментира една от организаторките – Веселка Стамболиева.

“Радвам се, че успяхме да създадем такова настроение и празник за всички. Благодаря на екипа на “Табиет” и следващата година отново ще ги очакваме. Съвместното ни партньорство даде своя резултат, а той се виждаше по усмивките на хилядите хора в тези 4 дни. Използвам възможността да изкажа специални благодарности на всички жители и гости на Дупница за перфектното им европейско поведение. Доказахме, че в Дупница знаем как да се веселим и самоконтролираме”, коментира зам.-кметът Крум Милев.

Димо Петров коментира в социалната мрежа: „Браво на хората от Дупница! Показват най-точно как умее и трябва да се забавлява българинът!”, а Атанас Атанасов допълни: „4 прекрасни дни за Дупница. Голямо браво. Отиграхме на народни хора. Невероятно!”.

Вижте изпълнение на Фолклорен ансамбъл “Актавис” – гр. Дупница, на сцената на „Табиет фест”

 

https://www.facebook.com/TabietFest/videos/1900361236872747/