Очевидци на зрелищна акция: Криминалист №1 на София Иво Трайков спипа Антон Николов да продава марихуана на Джеки и Исус в Самоков

 

Наркодилър бе спипан в Самоков в момент на продажба на марихуана при зрелищна операция с участието на криминалист №1 на София Иво Трайков. В акцията според очевидци са участвали  още Петър Дашин – експерт „Криминална полиция“-Самоков  и други техни колеги от  града. Репортер на в. „Вяра“ днес попадна в центъра на поредната сериозна полицейска акция в Самоков. До самия център на града, в автомивката на бул.“България“ №55 полицаите спипаха в момент на продажба наркодилър и двама купувачи. По неофициална информация продавачът е Антон Николов, роден през 1996 г. Той е продавал марихуана на две лица от ромски произход – Джеки и Исус. Антон е работник в автомивката на „Пената“. Претърсена е и колата която е била паркирана до автомивката, която той е управлявал, а в нея  също е намерена марихуана. Акцията се провеждаше  насред бул. “България”, движението не бе спряно, а пътни полицаи правеха отцепление като насочваха  идващата от долу колона автомобили да заобикалят мястото на операцията. Наоколо се бяха  събрали десетки  хора и гледаха с отворени уста акцията на криминалистите. „ Видяхме екип криминалисти към 15.30 ч.  Снемаха  отпечатъци и подробно филмираха колата, на мястото имаше и няколко момчета”, съобщиха очевидци.

„Познаваме Антон отдавна. Много е трудолюбив, много е честен и коректен с приятелите си. Изненадани сме, че го хващат с дрога”,  споделиха минаващи покрай автомивката.

Тримата, хванати с разпространение на марихуаната са задържани за 24 часа и разследването продължава. След като униформените довършат работата си, разследването ще продължи в прокуратурата. Все още не е известно какво е било количеството на марихуаната.

Марияна Вучова