Рекламират туризма в Дупница и по селата с филми,  кметът Чимев: Догодина по това време вече трябва да имаме и нови улици, обновени квартали, така че да бъдем привлекателни (ВИДЕО)

 

Сериозна рекламна кампания започва Община Дупница за развитието на туризма в града и селата. Кампанията в следващите 12 месеца включва рекламни филми, които освен в интернет-каналите, ще бъдат излъчвани и в международен и национален ефир, участия в няколко международни изложения, както и…по спирките на Дупница. “Подготвили сме филмите, както на български, така и на английски. От една година подготвяме телевизионните проекти и успяхме да ги приключим. Създадохме вече канал на Община Дупница в You Tube,  както и договорихме излъчванията в следващите месеци в някои телевизии, които се разпространяват, както в България, така и в чужбина. Първият ни филм е визитка само на град Дупница, а следващите два са предимно с туристическите забележителности. Всеки месец ще качваме по един. Идеята ни е през 2 години да подготвяме по два или три филма, които да допълваме с възможностите за туризъм и отдих. Разбира се, че разчитаме основно и на нашите съграждани, които имат възможност чрез социалните мрежи с тези филми да рекламират също нашата община. Още повече, че догодина по това време вече трябва да имаме и нови улици, обновени квартали, така че да бъдем привлекателни”, коментира кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.
“До няколко седмици ще бъдем готови и с рекламните стени по спирките, като продължение на кампанията “Дупницa помни”, но с атрактивни туристически места за посещение и забележителности. Малцина знаят какви пещерни образования има над село Бистрица, колко десетки красиви езера, които рядко се посещават. Градинските например са изключителни, като Седемте езера, но по-диви и величествени. Да си призная, самият аз не подозирах за много от красотите, които имаме. Единствената запазена в България 3D-икона в Самораново, църквата в Баланово с двойна дърворезба на олтара, каквато има само в Рилски манастир, Парк Рила, разбира се… Много неща сме обхванали, което коства не малко труд и търсене, но успяхме. Въпрос на още малко време е, за да подготвим новият проект и да го реализираме. В реализирането на проектите се включиха от Исторически музей-Дупница, хората от Планинска спасителна служба-Дупница, кметовете и кметски наместници по селата, на които им благодаря, че приеха така присърце идеята. Разбира се, благодаря и на екипа изготвил филмите през тези 12 месеца. Разчитаме и на нашите съграждани от града и селата за някои слабоизвестни, но пък атрактивни места и забележителности, които бихме могли да презентираме”, допълни още той.
Видео-визитката на град Дупница, можете да видите на този адрес: