Спонсор на хандбала в Петрич Георги Цилев оглави Ротари клуб в града

 

 

 

Георги Цилев е роден на 12.04.1971 година в Петрич. Средно образование завършва  в гимназия „П.К.Яворов”, а висше-в УНСС, специалност „Финанси и кредит”. Заемал е различни отговорни длъжности в банковото дело и от 2002 година е управител на банков клон в Петрич. На официална церемония му бе предаден президентския пост и връчена огърлицата от Адриана Христова за ротарианската 2017/2018 година.

-Г-н Цилев, Вие сте вече президент на Ротари клуб Петрич. Как приемате това?

-Приемам оказаното ми доверие от колегите ротарианци със съзнанието, че това е голяма отговорност  пред обществеността. В момента се конструират комисиите, след което ще се изготви програмата за изпълнение по време на мандата. Това, което искам да подчертая, е че се стерим събраните средства да се изразходват по целесъобразност. При възникване на даден проблем той се обмисля от всички от клуба и ако се отнася за нас, го решаваме с наши средства. Голям партньор ни е Община Петрич.

-Кое е най-голямото нещо, което досега е решено от Ротари клуб?

-Те са много и може би поне един дестки живот сме спасили при закупуване на мобилния ковьоз, дарен на АГО Петрич.

-Какъв трябва да бъде ротарианеца?

-Отдаден изцяло на обществото за изграждане на един по-добър свят.

-Вие сте и член на УС на ОХК Беласица, помагали сте и на други спортове , които се упражняват на територията на общината.

-Правил съм го и ще продължавам от сърце, защото съм част от обществото на общината.

-Какво се включва в плановете за развитие на ОХК Беласица?

-Известно е, че Петрич е бил хандбален център след като на три пъти мъжкия отбор на Беласица беше републикански шампион и носител на Купа България и представител на страната ни по европейските терени. Изведнъж нещата рухнаха и решихме с хора като Георги Хаджимаргаритов  и колеги-бизнесмени , някои от които и бивши треньори в клуба, да върнем старата слава на Петрич. На първо място трябва да се изгради пирамидата в клуба и постепенно за няколко години с местни момчета да се изгради мъжки отбор на ОХК Беласица. Старта е отличен, защото треньорите Васил Ангелов и Красимир Мелков са авторитетни състезатели, бивши национали, работят от сърце , което ме прави отпимист за бъдещето на този клуб. Всичко това е подплатено от младият и амбициозен човек Димитър Бръчков-кмет на община Петрич, който е обърнат с лице към спорта.

-Как се справяте едновременно като управител на банков клон, член на УС на ОХК и вече президент на Ротари клуб?

-Справям се благодарение на моите приятели, специалисти в различни области, с които се стремим да решаваме възникналите задачи.

-Ще ползвам цитат на Айнщайн:”Няма тъмнина-има отсъствие на светлината.Можем да изучим светлината, но не и тъмнината”.

Ташко СУЛЬОТОВ