Списъкът с контрабандистите, сечащи гората в Дупнишко, на бюрото на Ивайло Константинов! Народният представител от ГЕРБ обяви: Хората са пропищели от ЮЗДП, ДГС – Дупница, Областна и общинска служба по земеделие…

Таксиметровите фирми в Дупница укриват осигуровки, водят шофьорите на тричасов работен ден

 В най-скоро време в града ще заработи Център за армънски език и култура, общинската болница няма да се закрие, увери депутатът

 Селски кметове се оплакаха от управника на Бобошево Крум Маринов, не получавали помощ и разбиране от него за проблемите по населените места

 

Черният списък с привилегированите фирми, които кастрят безмилостно гората в Дупнишко, е на бюрото на народния представител от ГЕРБ за Кюстендилска област Ивайло Константинов. Група бдителни дупничани били при него и предоставили на депутата както поименно фирмите, така и техните собственици и кадри на унищожената гора над село Бистрица и още 4-5 села в региона.

„Не бих могъл да обявя фирмите и техните собственици, преди да направя собствена проверка. Ударите падат основно по ЮЗДП и хората се оплакват от занижен контрол. Проведох разговор с шефа на ДГС – Дупница, Иван Пантелеев. Той заяви, че предоставената информация е невярна и не може да се случи, в което се съмнявам. По-склонен съм да вярвам на хората, които бяха при мен“, каза депутатът на официална пресконференция. Константинов направи анализ на свършеното от Народното събрание през последните три месеца и заяви, че не е доволен от направеното. „Повече се говори, отколкото да се работи, а хората страдат от административна и съдебна немарливост“, отсече той и посочи, че основен проблем остава общинската структура „Земеделие и гори”, управлявана преди няколко месеца от Елена Лозанова, а в момента от областния шеф Димитрина Христова. „Хората най-много се оплакват в приемния ми ден от тази институция. Хората били пропищели и от кмета на Бобошево Крум Маринов.”

Всички кметове на селата в тази община – Васил Соколов, Сашка Тренева, Пламен Караганов и Валери Йорданов, бяха при депутата и прекараха в кабинета му около 30 минути. „В продължение на две години този кмет нито искал да види кметовете на селата си, отхвърлял всяка докладна, която те подавали, затова следващата ми приемна ще бъде в Бобошево и ще поискам среща и с кмета”, каза Константинов и продължи: „Получих конкретни оплаквания от Държавно лесничейство, Инспекцията по труда, Общинска и областна служба „Земеделие”, постъпи сигнал за масово укриване на договори и осигуровки от страна на местни таксиметрови фирми, шофьорите се водели на 3-4 часа работен ден, а бачкали денонощно“, уточни Константинов.

Добрите новини са, че Константинов се е срещнал с предприемачи, които били готови да инвестират в района. В най-скоро време ще се открие и център за армънски език и култура в Дупница. Константинов разкри още на пресконференцията, че с д-р Иван Ибришимов, който е депутат от БСП от Дупница, са станали почти приятели. „С д-р Ибришимов работим перфектно в името на града, дори много колеги ни завиждат, имаме ползотворен диалог и скоро ще видите и резултатите“, каза Константинов и уточни, че усилията на двамата са насочени към запазване на общинската болница. „Болницата няма да бъде закрита, в нея работят изключително добри специалисти, а гражданите я възприемат като нещо свое и няма как да я лишим от тази собственост.

Икономическата логика говори, че тя няма бъдеще в тази форма, решението на проблема опира до управлението, защото това не е социално, а здравеопазващо предприятие, няма как 90% от приходите да отиват за заплати, персоналът е раздут“, уточни народният представител. Константинов добави още, че е съдействал както за завишаване на лимитите на общинската болница с над 30%, така и за увеличаване лимитите на частната болница. „Боря се и за двете болници, не правя разлика между общинска и частна. Искам да съществуват и двете и да си взаимодействат. Изключително съм доволен от срещите с гражданите в Дупница в приемния ми ден. Те са смислени и на тези приемни не идват някакви луди, както обикновено се говори, напротив – идват хора с реални казуси и ще се радвам, ако още повече хора ми заострят вниманието както върху нередности, които забелязват, така и в нередности, свързани със законодателството и контрола от страна на държавата“, коментира Константинов.

Той лично участва в поправките на Закона за движение по пътищата и до броени дни ще бъдат премахнати знаците, указващи наличие на камери по пътя. Въведени са вече и санкциите за собствениците на коли, предоставили автомобили на човек в пияно състояние или на друг, който е без свидетелство за управление на МПС.

От внесените общо 50 законопроекта Константинов е участвал в три, между които и поправките в Гражданско-процесуалния кодекс, свързани с намаляване на административната тежест на гражданите и други. Той заяви, че е гласувал за увеличение на минималната пенсия на 180 лева от първи юли и на 200 лева от първи октомври. „Не съм доволен от увеличението, но в хазната повече пари няма. За три месеца правителството е изплатило 3 млрд. задължения“, каза Константинов.